ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΗΝΥΜΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΡΓΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
  ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
   
 

Ένα μονοπάτι της φύσης ξεκινά από την ανατολική πλευρά του χωριού, περνά μέσα από τους πανέμορφους και καταπράσινους λόφους της Παλιοσποράς, κόβει στη μέση το δασωμένο βουνό του Φαρακλού (Καραφλού ή Φαλακρού), απ’ όπου μπορεί ο επισκέπτης ν’ αγναντέψει τον κάμπο και τα χωριά της πεδιάδας της Μόρφου, ως κάτω στη θάλασσα του Ξερού κι ως πέρα στον Πενταδάκτυλο και το ακρωτήρι του Κορμακίτη. Στις καθαρές μέρες, το μάτι σου μπορεί να ξεκαθαρίσει στο βάθος και τα βουνά της Καραμανιάς (Ταύρος και Αντίταυρος) της Τουρκίας. Από εδώ, εύκολα ο επισκέπτης, μπορεί να σκαρφαλώσει στο Ιερό Βουνό του Δία (Μούττη του Δκιά) ή να προχωρήσει χαμηλά, προς τη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Φορβιώτισσας, στην Ασίνου, που κι αυτή θυμίζει την πανάρχαια ιστορία του τόπου μας.


Παρόμοια μονοπάτια της φύσης προγραμματίζονται να γίνουν σύντομα, έτσι που οι επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές, που απλόχερα προσφέρει το αγαπημένο μας χωριό.


Ο επισκέπτης, ειδικά το Φλεβάρη, μπορεί να θαυμάσει, εκτός των άλλων, και τις ανθισμένες αμυγδαλιές. Το τοπίο είναι μαγευτικό, άλλο βέβαια να το περιγράφεις, κι άλλο να το βλέπεις, κι αν τύχει μάλιστα να είναι και χιονισμένο το χωριό, πράγμα όχι σπάνιο, θα διερωτάται κανείς, αν οι νυφούλες οι αμυγδαλιές, που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές και στους λόφους μέχρι το πευκοδάσος, κι ανακατεύονται μάλιστα με τα πεύκα, θ’ αναρωτιέται ο επισκέπτης αν οι νυφούλες οι αμυγδαλιές, στόλισαν με χιόνια ή με άνθη τα μαλλιά τους.